luni, 4 iulie 2011

Aripi frante - dezastru la BAC 2011


Sub 50% admisi, adica doar unul din doi elevi a depasit acest hop.
Pana aici nicio surpriza!
Lacrimi, regrete, copii si parinti distrusi. Vise naruite, timp si bani pierduti.
Mai conteaza acum cine-i vinovatul?
Parintii spun ca profesorii nu-si fac treaba. Profesorii nemultumiti de salarii arata catre copii: nu vor sa invete, stiu doar Messenger si distractii.
Poate ca si programa scolara nu tine cont de realitatile anului 2011.
Din pacate ministerul tace. E duminica si functionarii nu lucreaza. Mai conteaza ca sunt curmate destine?

Au trecut multi ani de cand eram in liceu, dar imi amintesc respectul nostru fata de profesori. Iar profesorii... aveau coloana vertebrala. In primul rand erau pedagogi, stiau cum sa ne apropie si desi erau exigenti, erau drepti, nepartinitori. Erau prietenii nostri mai mari de la care invatam carte. Ora era ora, nu veneau doar pentru un "buna ziua" si a nota absentii.

ADEVARUL este undeva la mijloc. Nu se mai face nimic cum trebuie in tara asta.
Cine or fi vinovatii? Noi si timpul. Si timpul nu iarta!



Ecouri in mass-media:
"Dorinţa românului de a acumula diplome este dinainte de 1989. Atunci, dacă aveai o diplomă, statul era obligat să te repartizeze, să-ţi dea un loc de muncă, care era mai bun decât al celorlalţi care nu o aveau. În prezent, statul nu mai are nicio obligaţie faţă de absolvenţi, iar aceste diplome nu mai fac doi bani. Dacă nu ştii să-ţi demonstrezi utilitatea în ziua de azi, nu ai ce să faci cu diploma de bac. Şi elevii simt acest lucru. Vorbind de matematică, e bine să ştii aritmetică, dar ce să faci cu analiza matematică, de exemplu? Cine te mai întreabă de integrale şi derivate tot restul vieţii", a precizat Cristian Tudor Popescu.
Cât priveşte materia pe care sunt nevoiţi să o înveţe elevii la şcoală, jurnalistul a spus că aceasta este încărcată. "Materia este încărcată. Li se cere prea mult elevilor. Copiii se orientează mai devreme acum. Din clasa a X-a, mulţi ştiu ce vor face. (...) A fost rău că s-a desfiinţat treapta aceea de clasa a X-a. Pentru că examenul de treaptă mai ţinea elevii în priză. Acum, elevii au o grămadă de tentaţii în jur şi nu se mai rezumă la cărţi, şcoală", a completat Cristian Tudor Popescu.
Sursa: Realitatea.net

Rezultate BAC 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu